Haber

Stresle Başa Çıkmanın Anahtarı: Psikolojik Destek Talepleri Artıyor!

Stresle Başa Çıkmanın Anahtarı: Manevi Desteğe Talepler Artıyor!

 

Türkiye’nin en büyük hizmet platformu Armut.com, oyun terapisinden nefes terapisine kadar 40’a yakın farklı hizmeti manevi danışmanlık kategorisinde değerlendirdi. Armut.com verilerine göre online psikoterapi geçen yıla göre yüzde 200’ün üzerinde artış gösterdi.  Artarak en çok talep edilen manevi danışmanlık hizmeti haline geldi.

 

Hizmet alanında Türkiye’nin en büyük online platformu Armut, 40’a yakın manevi danışmanlık hizmeti talebini değerlendirdi. İyi yaşam kategorisine ilişkin Türkiye’nin dört bir yanından gelen 20 bine yakın talebin incelenmesiyle elde edilen bilgilere göre manevi danışmanlık hizmetleri yeni trendlerle büyümeye devam ediyor.

 

Çocuk psikolojik danışmanlığı hizmetleri artıyor

Çocuklara ve gençlere yönelik özel psikolojik danışmanlık hizmetleri arasında çocuk psikologları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 86 oranında artış göstererek ihtiyacın en şiddetli olduğu hizmetler arasında ilk sırada yer aldı. Online dil ve konuşma terapisi yüzde 51 artış oranıyla en çok ilgi gören ikinci büyük çocuk gelişimi danışmanlık hizmeti olarak öne çıkıyor. Üçüncü sırada ise yeni trendlerden biri olan oyun terapisi hizmeti yer alıyor. Geçen yıla göre yüzde 48 artış gösteren oyun terapisi, çocuklarının ruh sağlığını iyileştirmek için ailelerin başvurduğu en önemli psikolojik danışmanlık hizmetleri arasında yer alıyor. Online pedagog hizmetlerine olan talep yüzde 40 oranında artarken, online çocuk psikoloğu da yüzde 13’lük bir artışla ailelerin çocuklarına en uygun psikoloğu bulmak için aradığı hizmetlerden biri.

 

Çift ve evlilik terapisine ihtiyaç artıyor

Çift ve evlilik terapisine ilişkin psikolojik destek hizmetlerinin gün geçtikçe arttığı görülmektedir. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 146 büyüme gösteren online çift terapisi hizmeti, çiftlerin en çok ihtiyaç duyduğu manevi danışmanlık hizmetleri arasında ilk sırada yer alıyor. Yoğunluk online olmasına rağmen yüz yüze seanslarla çift terapisi almak isteyenlerin oranı geçen yıla göre yüzde 26 arttı. Üçüncü sırada ise evli çiftlerin destek almak istediği online evlilik terapisi hizmeti yer alıyor. Online evlilik terapisi hizmetlerinde geçen yıla göre yüzde 17 artış yaşanırken, aile terapisi yüzde 10 artışla evli çiftler için ikinci en değerli manevi danışmanlık hizmeti oldu.

 

Yetişkinlere yönelik zihinsel destek hizmetlerinde büyüme devam ediyor

Sadece çocuk ve çift terapileri değil, yetişkinlere yönelik manevi destek ve gelişim hizmetleri de yaygınlaşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 201 artışla online psikoterapi hizmeti, hem yetişkin kategorisinde hem de genel psikolojik danışmanlık hizmetleri arasında en çok ihtiyaç duyulan hizmet olarak karşımıza çıkıyor. İkinci sırada ise son yıllarda popülerlik kazanan nefes terapisi hizmeti yer alıyor. Yetişkinlere yönelik manevi danışmanlık hizmetleri arasında nefes terapisi yüzde 23’lük büyümeyle ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü sırada ise güzel yaşam kategorisinde en sık sunulan hizmetler arasında yer alan yetişkin psikolojisi hizmeti yer alıyor. Yetişkin psikolojisi hizmetleri yüzde 18 oranında büyüyerek bu kategoride en hızlı büyüyen üçüncü değer hizmeti haline geldi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberkaramanli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu