Haber

İYİ Parti Ustası: Kapı hala açık

GÜZEL Parti Küme Başkan Yardımcısı Erhan Usta, Habertürk canlı yayınında Meral Akşener’in açıklamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Usta, “Kapı hala açık” dedi. “Altı Masa çalışma ilkelerine dönerse, isimle ilgili ‘İlkelerimizi değiştirmeyeceğiz’ gibi bir tavır olursa masa devam eder. ‘Altı Masa çalışma ilkelerinden vazgeçer’ denilirse, yapılacak bir şey yok.”

‘GENEL BAŞKANIMIZ İZİN ALAMADI’

Nagehan Alçı’nın “Akşener Bey’in beklentisi neydi? O görüşmeye hangi bağlamda gitti?” sorularına şu yanıtları verdi:

“Genel Başkanımız ‘Orada ne konuşulur, ne yapılırsa yapılsın, ben her zaman yetkili organlarda konuşacağım, gidip buradan aldığım kararı masaya yansıtacağım’ dedi. Bu bütün genel başkanların bildiği bir ilkedir. O görüşmede hızlı bir anlaşmaya varmamız mümkün değil” şeklinde konuştu. Genel başkanımız o toplantıya yetkili olarak gitmedi. Bu anlamda Altı Masa’nın son toplantısında alınan kısa karardaki ifade bizim açımızdan doğru bir ifade değildir.”

‘METİNİ DAVUTOĞLU YAZDI’

Gürkan Zengin’in “Anlaşma yokken Meral Akşener o karara nasıl imza attı?” Erha Usta soruyu şu şekilde yanıtladı: “Sadece brifing sonrası son açıklamadır. Diğer bölümlerde bir şey yok. Okuduğunuzda zorlama bir metin olduğu anlaşılıyor. Daha önceki görüşmelerde kurmayları metni hazırlıyordu. , genel liderler inceleyip imzaladılar.İçeride o metin yazıyor,davutoğlu yazdı.İsim üzerinde anlaştık,yetkili organlarımızla o ismi görüşürüz demiyoruz.

“PAZARTESİ TOPLANTISI İLE İLGİLİ BİR KARAR ALMADIK”

Usta, “Pazartesi günü görüşme ile ilgili bir karar almadık. 2 Mart akşamı milletvekilleri bir araya geldi ve görüşlerini bildirdiler. Buraya kadar ele aldığımız kısım şu ana kadar izleyeceğimiz tavırla ilgili. Bir sonraki toplantıda karar verilecek.”

“Niye üçüncü bir isim söylemediniz” sorusuna Usta, “Kazanmak için isim almayı düşünüyorduk. Objektif bir şekilde anket yapmak istedik. Halkın tercihini önceden alalım diye böyle söyledik. Üç isimden başka isimler de olabilir. Bu hep üstü kapalı reddedildi. O aşamaya gelinemedi.” .

‘BELEDİYELER AK PARTİ’YE GİDEBİLİR, TÜRKİYE DAHA ÖNEMLİ’

“Belediyeler AK Parti’ye geçebilir. Seçime kaç ay var?” Usta, “Türkiye daha değerli. CHP’nin içişlerine karışmak olarak görmek asla kabul edilemez. Biz bu başkanları Millet İttifakı’nın liderleri olarak biliyorduk. Şimdiye kadar hep Milletin belediye başkanı olarak anıldılar. İttifak.”

Akşener’in iki belediye başkanını masaya getirmesiyle ilgili olarak, “Masaya dayatma değil bir şey getiriyoruz. İlk kez masaya getiriliyor. Başkanımız diyor ki, ‘İki belediye başkanı aday gösterilse biz de masaya koyarız. itiraz etmeyecek.’ burada” dedi.(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu