Haber

Hazine, Üst Düzey Kişileri ve Ailelerini Takibe Alıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan düzenlemede kamusal nüfuz sahibi kişilerin finansal işlemlerinde sıkılaştırılmış tedbirler uygulanacağı bildirildi.

Kimleri kapsıyor?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında genel bildirimde, kamusal nüfuz sahibi şahıslar olarak; seçimle ya da atama kamusal misyon tevdi edilen üst seviye gerçek şahısları ve memleketler arası kuruluşların idare heyeti üyelerini, üst seviye yöneticilerini ve muadil misyon yapan öbür bireyleri belirtiyor.

Çevre de izlenecek.

Tebliğde finansal kuruluşlar, finansal olmayan muhakkak iş ve mesleklerle kripto varlıkların hizmet sağlayıcıları, müşterilerin kamusal nüfuz sahibi olup olmadığının belirlenmesinde önlem alacak.

Tedbirler, yabancı bir ülke tarafından seçilen, atanan kamusal nüfuz sahibi bireyler ve/veya eşleri, birinci derecede akrabaları, yakınları ve tesis edilen iş bağlantılarını kapsayacak.

Görev bitince yükümlülük bitmiyor.

Türkiye tarafından bu şahısların, iş ilgisi ve gerçekleştirilen süreçleri yüksek riskli olarak değerlendirildiğinde önlemler devreye girecek. Ayrıyeten, bu bireylerin misyondan ayrılmaları halinde bir yıl mühletle de uygulama devrede olacak.

Yükümlülüklere uyulmaması halinde ‘suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi hakkında kanun’da öngörülen cezalar uygulanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu