Haber

Ali Babacan: Demokrasiye inanmayanlar 2002 seçimlerinde de aynı tehdidi yapıyorlardı.

Millet İttifakı’nda yer alan Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA Parti) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Antep’te düzenlediği halk mitinginde bir konuşma yaptı.

İktidarın iktidarını korumak için terör estirdiğini söyleyen Ali Babacan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “14 Mayıs 2023 Batı’nın siyasi darbe girişimidir” açıklamasını eleştirdi.

Babacan, “Hükümet sabah ve akşam her yönden endişe pompalıyor.” dedi. Seçimini yasal, demokratik siyasette kullanmak demektir. Korkutuyorlar, asla aldanmayın” dedi.

2002 seçimlerinin AK Parti’nin kazandığı ilk seçim olduğunu hatırlatan Babacan, “Türkiye bu süreci barış, huzur ve istikrar içinde geçirir. ‘Hükümet değişirse tam bağımsızlık tehlikeye girer’ diyorlar. Kimse bu milletin iradesine ‘darbe’ diyemez! Bir şeyler söylüyor, bire bir tehditler savuruyordu” dedi.

“ORADAN GEL!”

Devletin halkın hem güvenliğini sağlamaktan hem de refahını artırmaktan sorumlu olduğunu belirten Babacan, “Nedir ‘Soğana doyun; vatan, millet, Sakarya’. Biz bu denklemi reddediyoruz. Öyle bir şey yok. Devletin görevi bu ülkenin güvenliğini sağlamak ve aynı zamanda milletin refahını artırmaktır. Bunların hepsini başaracağız. Hem milletimizin açlık sınırına gelmesine hem de bu yönetimin ülkemizin milli onurunu lekelemesine itiraz ediyoruz.”

‘ÇOK KAZANACAĞIZ…’

Seçimi kazanmaları halinde masa bolluğunun artacağının sözünü veren Ali Babacan, “14 Mayıs’ta öyle çok kazanacağız ki kaybeden olmayacak. Herkes kazanacak. 86 milyon kazanacağız. Merhameti artıracağız.” birlikte soframızın.ben sizin devlet yönetiminde uzun süre görev almış arkadaşlarınızdan biriyim.bu güç giderse milli savunmamıza zerre kadar zarar gelmez.daha iyi olur.ulusal çıkarlarımız olmaz. En az zarar görmesin. Çok daha layıkıyla sahip çıkacağız. Milli değerlerimizden hiçbir şey kaybetmeyeceğiz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektubu hatırlatan Babacan, “Uzun yıllar MGK’lı ve dışişleri bakanı olarak görev yapan bir dostunuz olarak: Kazandığımızda ülkemiz kazanır. o kadar güçlenecek ki ülkemiz şimdi olduğu gibi cesaretle değil, gerçek demokrasinin gücüyle tüm dünyada güçlenecek. Elin adamı ‘Aptal olma’ diyor” dedi.

‘DEPREMİN İLK GÜNLERİNDE HÜKÜMETİN GEÇİŞİNİ İZLEDİK’

Maraş merkezli depremlerden etkilenen illeri ziyaret ettiğini belirten Babacan, “Depremin üçüncü gününden itibaren hep bölgedeydim. İlk 2-3 gün hükümetin adeta felç olduğunu gördük. Yardım çığlıkları.Yardım aramak için hayati önemdeyken sosyal medyanın fişinin çekildiğini gördük.Telefon altyapısı çöktü, bağlantı koptu.İnsanların susuz,yemeksiz,battaniyesiz kaldıklarını gördük. Çadırların dağıtılamadığını hatta satılamadığını gördük. Avrupa’nın en geniş topraklara sahip ülkesi tek kişi tarafından yönetilmeye çalışıldığında işlerin yürümediğini gördük” dedi.

“FELAKET DÖNEMİNDE ANTEP’İ KADERİNE BELİRLEYEN HÜKÜMETİ TAHMİN ETMİYORUZ”

Babacan, depremlerle yerle bir olan Antep’te ihmale izin vermeyeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Antep’i bir daha sahipsiz bırakma şansımız yok. Sağlam olmayan binaların yapılmasına izin veren beceriksiz bürokratları görevlendirip imza atma şansımız yok. Onları kendi kaderine mahkum eden hükümetlere tahammül edemeyiz. 3 gün.

Haksız ve orantısız kiralara son vereceğiz. İnsanımıza ve doğaya zarar veren tüm eserleri tarihe gömeceğiz. Devletimizin gücünü her bir vatandaşımızın hayatı, sağlığı ve mutluluğu ile sağlayacağız. Projelerin dünyanın parasını gömmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye’nin depreme hazırlığı için milyarlarca dolarlık kaynağa ihtiyaç varken sıra Kanal İstanbul’da mı? Önceliğimiz insan hayatı, Türkiye’nin depreme hazırlığıdır.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu